25 april 2015

Trainingsprogramma

Zayma Training & Coaching biedt een compleet trainingsprogramma om je te helpen van frustratie en je nooit echt  verbonden voelen naar echt diep contact samen. Het trainingsprogramma bestaat uit dagworkshops, meerdaagse trainingen en online programma’s. Hieronder kun je zien hoe deze met elkaar samenhangen.

Introductieworkshops
De eerste stap is om het gedachtengoed te leren kennen  van waaruit wij werken. Zo krijg je bewustwording over welk soort communicatie zorgt voor machtsstrijd en frustratie en welke communicatie helpt om meer in gelijkwaardigheid en vertrouwen te leven met de mensen om je heen. De introductieworkshops richten zich op deze bewustwording. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met ons en met Geweldloze Communicatie, en je doet meteen concrete inzichten en vaardigheden op waarmee je de verbinding en samenwerking in je dagelijks leven kunt verbeteren.

Naar de dagworkshop Schoonheid van Boosheid »

Naar de dagworkshop Liefde = Luisteren »

Basistrainingen
In de basistrainingen, die je zowel live als online kunt volgen, leer je aan de hand van het communicatiemodel de basis van Geweldloze Communicatie. Je oefent met situaties uit je eigen dagelijkse leven zodat je meteen kunt oefenen met de praktische toepassingen. De focus ligt hierbij op persoonlijke ontwikkeling en zelfverantwoording. Je leert eerst onvoorwaardelijk kijken naar jezelf voordat je onvoorwaardelijk kunt zijn naar je kinderen. Om compassie met anderen te kunnen hebben ga je zelfcompassie ontwikkelen. Dit is de basis. Om los te komen van oude, ingesleten patronen en je eigen menselijkheid te gaan zien. Een belangrijke voorwaarde om ook te kunnen gaan verbinden met de menselijkheid van anderen. De basistrainingen zullen jouw empathievaardigheden vergroten waardoor je meer verbinding met jezelf en met de rest van je gezin zult gaan ervaren.

Naar de live training Communiceren met Compassie »

Naar de online training Communiceren met Compassie »

Verdiepingsworkshops
Na de basistrainingen heb je de tools en vaardigheden om aan jezelf te werken, in je kracht te blijven en met compassie met jezelf te verbinden. Deze basisvaardigheden heb je nodig, om je op een veilige manier kwetsbaar naar anderen te kunnen gaan beginnen te uiten en in dialoog gaan. In de verdiepingsworkshops oefenen we dit met de uitdagendere thema’s. Het oplossen van conflicten vanuit authenticiteit en verbinding. Omgaan met triggers en kwaadheid, angst en depressie. Met het voelen van je persoonlijke grenzen en het respectvol blijven aangeven hiervan, ook in de meest lastige situaties. Ruzies oplossen tussen gezinsleden op een manier die voor iedereen bevredigend is. Zodat je aan je kinderen kunt voorleven hoe je conflicten vreedzaam op kunt lossen en rivaliteit verminderen. De verdiepingsworkshops richten zich op hoe je in compassie kunt zijn met anderen terwijl je steeds in contact blijft met je eigen gevoelens en behoeften. Ook krijg je tools om meer gelijkwaardigheid en samenwerking te creëren door overleg en bemiddeling.

Naar de dagworkshop Connectie in Conflicten »

Naar de dagworkshop Ruzie en Rivaliteit »

Naar de dagworkshop Kunst van Dialoog »

Naar de dagworkshop Schuld, Schaamte & Boosheid »

Integratiejaar
In plaats van losse workshops te volgen kun je ook kiezen voor een jaaropleiding. Een diepgaande ervaring waarmee je Geweldloze Communicatie diep integreert. Door een jaar lang met elkaar op te trekken krijgt het gedachtengoed de kans om in je lijf te zakken. Door de integriteit van het geheel en de opbouw van wat we je leren zul je na dit jaar Geweldloze Communicatie belichamen, ademen en leven. Een jaaropleiding heeft bovendien als voordeel dat je gedurende langere tijd met elkaar veiligheid en verbinding opbouwt. Je wordt een hechte community over langere tijd. We beginnen met elkaar en we eindigen met elkaar. Het is een intens traject waarbij je met jezelf, eventueel je partner en met de andere deelnemers de diepte in gaat.

Naar de jaaropleiding Liefde = Luisteren »

Naar de jaaropleiding Empathie in al je Vezels »

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.