23 april 2015

Ouderschaps Trainingen

Introductietraining | Basistraining | Verdiepingstraining | Ouderschapstrainingen

Vraag naar de kortingsmogelijkheden als je van plan bent om het complete trainingstraject te gaan volgen.


INTRODUCTIETRAINING:

Communiceren met Compassie – Module 1

Bewustwording en inzichten

 • Vraag je jezelf soms ook af hoe het gesprek met je partner zo onbevredigend kon verlopen?
 • Zou je willen begrijpen hoe jullie, ondanks dat je van elkaar houdt, toch steeds in conflict komen?
 • Hechter contact willen kunnen maken en elkaar echt diepgaand begrijpen?

Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg (ook wel bekend als Verbindende Communicatie) biedt een simpel communicatiemodel dat mij erg geholpen heeft bij bovenstaande vraagstukken. Na alles wat ik erover gelezen heb is het toch het hands-on oefenen ermee waarmee de theorie voor mij is beginnen te leven. Ik ben dan ook heel verheugd en enthousiast om nu mijn eigen introductietraining aan te kunnen bieden. Dit is deel 1 van de complete training en gaat over het bewust worden van wat wel en niet werkt in de communicatie en de kwaliteit van je leven en je belangrijkste relatie te vergroten.

In 4 sessies leer je onder andere:

 • Hoe gemakkelijk ‘geweld’ in onze dagelijkse communicatie sluipt
 • Het effect van compassie op onze communicatie
 • Hoe moeilijk het is om te verwoorden wat je waarneemt zonder te oordelen
 • Hoe verhelderend het kan zijn om je te richten op wat jijzelf en je partner voelen en nodig hebben
 • Heldere verzoeken te doen die aanzetten tot begrip en medewerking

De training wordt een aantal keren per jaar georganiseerd. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan door in de agenda te kijken naar welke training je kunt komen en je hiervoor in te schrijven. Ook kan ik de training op verzoek samen met jou organiseren.

Voor wie? INTRODUCTIE: Iedereen, ook als je niet bekend bent met Geweldloze Communicatie. Vereisten zijn een bereidheid om nieuwe vaardigheden uit te proberen, openheid om dieper te kijken naar je eigen waarden en een enthousiasme om ten volle te leven.
Investering Vrij te bepalen naar eigen keuze en inkomen: Tussen € 200,- en € 400,- (voor 4 workshops, inclusief koffie, thee, reader, handouts). Voor de gehele basistraining (module 1 + module 2 van 8 sessies) is de schaal tussen € 350,- en € 600,-. Ik wil graag dat mijn aanbod voor iedereen bereikbaar is, als financiën een belemmering zijn om de training te volgen kunnen we samen zoeken naar andere manieren waarop je aan mij kunt bijdragen. Werkgevers betalen een vast tarief van € 400,- per module. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.
Studiebelasting 12 contacturen en 2 uren zelfstudie tussendoor
Locatie Bij Zayma in Rotterdam-Alexander of elders op jouw verzoek.

BASISTRAINING:

Communiceren met Compassie – Module 2

Compassie met jezelf en anderen

 • Wil je graag meer zelfvertrouwen hebben, vaker in je kracht staan?
 • Afrekenen met die eeuwige twijfel of je wel goed genoeg bent?
 • Leren jezelf onvoorwaardelijk te accepteren?
 • Meer jezelf kunnen blijven in contact met anderen?

Na je bewustwording van wat niet werkt in de communicatie kun je merken dat je vaak niet voldoende ruimte hebt om in verbinding te gaan. Dat je zelf eerst veel empathie nodig hebt, meer verbinding met jezelf zou willen hebben. Zodat je beter je grenzen kunt voelen en deze aangeven zonder de ander te kwetsen. Je wil goed voor jezelf leren zorgen, zodat je er ook voor anderen kunt zijn. Dit is de tweede stap richting emotionele vrijheid en deel 2 van de complete training.

In 4 dagdelen leer je ondermeer:

 • Met meer compassie naar jezelf reageren
 • Je innerlijke rust bewaren wanneer de emoties hoog oplopen
 • Hoe je kunt omgaan met triggers
 • Duidelijk voelen hoeveel ruimte je hebt voor de ander en je grenzen aangeven zonder venijn
 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens en behoeftes
 • Verzoeken doen die tot meer verbinding leiden

De training wordt een aantal keren per jaar georganiseerd. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan door in de agenda te kijken naar welke training je kunt komen en je hiervoor in te schrijven. Of laat mij weten dat je interesse hebt, bij voldoende aanmeldingen organiseer ik hem op verzoek.

Voor wie? BASIS: Iedereen die de training Communiceren met Compassie, Bewust Ouderschap of een andere introductie in Geweldloze Communicatie heeft gevolgd. Verdere vereisten zijn een bereidheid om je kwetsbaar op te stellen, openheid om eerlijk te zijn over je eigen uitdagingen en enthousiasme om je bewustzijn verder te ontwikkelen en toepassingen te leren om mee te nemen in je dagelijks leven.
Investering Vrij te bepalen naar eigen keuze en inkomen: Tussen € 200,- en € 400,- (voor 4 workshops, inclusief koffie, thee, reader, handouts). Voor de gehele basistraining (module 1 + module 2 van 8 sessies) is de schaal tussen € 350,- en € 750,-. Ik wil graag dat mijn aanbod voor iedereen bereikbaar is, als financiën een belemmering zijn om de training te volgen kunnen we samen zoeken naar andere manieren waarop je aan mij kunt bijdragen. Werkgevers betalen een vast tarief van € 400,- per module. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.
Studiebelasting 12 contacturen en 2 uren zelfstudie tussendoor
Locatie Bij Zayma in Rotterdam-Alexander of op verzoek op een locatie bij jou in de buurt.

VERDIEPINGSTRAINING:

Communiceren met Compassie – Module 3

Omgaan met conflicten

 • Voel je je vaak gefrustreerd of gestresst als je communiceert met de mensen die heel dichtbij staan?
 • Zou je gemakkelijker met conflicten om willen kunnen gaan?
 • Meer samenwerking en gewilligheid ervaren wanneer je vraagt om wat je nodig hebt?

In een conflict hebben we de neiging om ons te richten op wat we niet willen, ons denken gaat naar wat de ander fout doet en we zijn kwijt wat we graag willen en nodig hebben. De kans bestaat dan dat we compromissen sluiten of dat er een winnen/verliezen situatie ontstaat. In mijn ervaring is het met Communiceren met Compassie mogelijk om te komen tot uitkomsten waarbij alle partijen uiteindelijk juist beter af zijn. Deel 3 van de complete training is ook de derde stap richting emotionele vrijheid, waarbij je vanuit verbinding met jezelf ook liefdevol en empatisch met de ander kunt blijven omgaan.

In deze training leer je ondermeer:

 • Het geweldloze communicatiemodel in te zetten tijdens conflicten met je familieleden, vrienden, collega’s e.a.
 • Je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en verlangens
 • In dialoog gaan (soepel switchen tussen uiten en luisteren) terwijl je verbonden blijft met jezelf
 • Van (schijnbaar) tegengestelde belangen te komen tot oplossingen waarin alle betrokken zich kunnen vinden

De training wordt een aantal keren per jaar georganiseerd. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan door in de agenda te kijken naar welke training je kunt komen en je hiervoor in te schrijven. Ook organiseer ik de training op verzoek bij voldoende interesse.

Voor wie? VERDIEPING: Iedereen die de basistraining Communiceren met Compassie Communiceren met Compassie of Ouderschap met Compassie heeft gevolgd, of minimaal 4 dagen training gevolgd bij een andere trainer Geweldloze Communicatie. Verdere vereisten zijn een bereidheid om de volle verantwoording te nemen voor je gevoelens en behoeften, openheid om anders om te gaan met conflicten en een enthousiasme om effectiever te leren communiceren.
Investering Vrij te bepalen naar eigen keuze en inkomen: Tussen € 150,- en € 300,- (voor 4 workshops, inclusief koffie, thee, reader, handouts). Voor de complete training (module 1 + 2 + 3 van totaal 12 sessies) is de schaal tussen € 450,- en € 750,-. Ik wil graag dat mijn aanbod voor iedereen bereikbaar is, als financiën een belemmering zijn om de training te volgen kunnen we samen zoeken naar andere manieren waarop je aan mij kunt bijdragen. Werkgevers betalen een vast tarief van € 400,- per module. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.
Studiebelasting 12 contacturen en 2 uren zelfstudie tussendoor
Locatie Bij Zayma in Rotterdam-Alexander of elders op verzoek.

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.