Herkenbaar?

• Je eindigt moe op de bank, terwijl je eigenlijk verlangt naar verbinding met je partner.

• Je negeert je partner wanneer hij/zij boos is, terwijl je eigenlijk wil luisteren naar zijn/haar hartekreten.

• Je doet concessies om 'de lieve vrede' te behouden,  terwijl je eigenlijk trouw wil blijven aan jezelf.

• Je draait om de problemen heen, terwijl je diep van binnen verlangt naar radicale eerlijkheid.

• Als je boos bent op je partner kies je voor vechten of vluchten, terwijl je eigenlijk gehoord en gezien wil worden.

3 peilers

Luisteren naar jezelf

Als we geraakt zijn door wat onze partner doet of zegt, is het vaak makkelijk om onze partner of onszelf de schuld te geven. Op die manier komen we of in boosheid, of in schuld en schaamte terecht. 'Luisteren naar jezelf' is niet: Je gevoelens wegstoppen, ontkennen, projecteren of bagatelliseren. 'Luisteren naar jezelf' begint op het moment wanneer je gaat onderzoeken wat je ervaart en voelt.

Radicale eerlijkheid

Radicaal eerlijk zijn is niet vrijblijvend. Dat je zomaar iets lulligs kan zeggen en vervolgens de andere kant op kijkt. Radicaal eerlijk zijn is verantwoordelijkheid nemen voor je gevoelens: Zeggen wat je vindt, maar ook zeggen wat je voelt en nodig hebt. En wat de ander concreet kan doen om je te helpen. Op die manier wordt eerlijkheid meer dan het ventileren van ongenoegen of zeggen 'jij moet veranderen'.

Luisteren naar je partner
Écht luisteren (ook wel empathisch luisteren) leidt tot verbinding: Als je dit doet, dan ontstaat er meer begrip voor de ander en ook hij of zij zal zich gehoord en gezien voelen. Dit in de praktijk toepassen is echter nogal een kunst. Sommige vragen leiden tot meer begrip, andere vragen creëren afstand. Een kans voor jou en je partner om begrip voor elkaar, diepgang en samenwerking te creëren.
caret-down caret-up caret-left caret-right
Cindy en Marcello Amsterdam

Jort en Astara creëren met hun oprechte houding een fijne, warme sfeer waarin iedereen zich veilig voelt om delen. Het was prettig te merken dat ze veel eigen ervaring hebben en daardoor waardevolle en relevante informatie konden geven.

8 online live sessies

Hieronder een korte samenvatting van de thema's die aan bod komen in de training. We besteden 30% van de training aan theorie. En 70% van de tijd besteden we aan het oefenen met voorbeelden die uit de groep naar voren komen. Op deze manier kan je het geleerde direct toepassen in  jouw de dagelijks leven.

Wat staat verbinding in de weg?

Soms doen mensen precies het tegenovergestelde van wat tot verbinding zou leiden. Als je het even niet meer weet, kies je vaak voor vechten, vluchten of bevriezen. Ook oordelen, analyses, diagnoses of gedachten over de ander dragen vaak niet bij aan verbinding.  In deze les wordt je je bewust van jouw triggers en van welke patronen je hebt die niet leiden tot verbinding.

Gevoelens leren uiten

Wat zijn gevoelens? Waarom zou je je gevoelens uiten? Wat gebeurt er als je je gevoelens niet uit? Wat is de oorzaak van onze gevoelens? In deze les leer je je gevoelens herkennen en benoemen.

Universele behoeften
Wat zijn behoeften? Welke behoeften heb je wanneer? Alles wat we doen, doen we vanuit behoeften. Welke behoeften zijn belangrijk voor jouw relatie? Veiligheid, gehoord worden, vertrouwen, ondersteuning, samenwerking? In deze les leer je welke behoeften voor jouw essentieel zijn.
Eerlijk uiten

Het kan een kunst zijn om eerlijk te uiten wat er in je omgaat. Soms zit je vol met gedachten, oordelen, gevoelens en behoeften en weet je niet hoe je je partner daarbij kan betrekken. Deze les leer je hoe je daar handen en voeten aan kan geven. Wat je zegt maakt het verschil! Leer voor je voor je zelf op komen, zonder 'de schuld' bij je partner neer te leggen.

Empathisch luisteren

Hoe kan je luisteren zodat de ander zich gehoord en gezien voelt? Welke vragen kan je stellen en welke niet? Hoe kan je eraan bijdragen dat de ander bij z'n gevoel komt? Hoe nodig je de ander uit om zich helemaal te uiten? Deze les leer je vragen stellen die bijdragen aan verbinding.

Zelfcompassie

Soms voel je je boos, soms blij, soms angstig ga zo maar door. We zijn soms geneigd om onaangename gevoelens weg te stoppen. Zelfcompassie is eigenijk een staat van zijn, waarin je ervaart dat alles welkom is. Alle gevoelens, alle gedachten, alles. In deze les gaan we oefenen hoe je dat kan doen.

Compassie voor de ander voelen

Wanneer je compassie voor je partner voelt, dan ervaar je hoeveel je van je partner houdt. Of beter gezegd dan ervaar je zelf hoezeer je hem/haar zou willen gunnen waarnaar hij/zij verlangd. Compassie voelen gaat niet vanzelf. Soms staat er iets in de weg, en ben je bijvoorbeeld  geïrriteerd door je partner of zou je zelf ook eerst wel eens gehoord willen worden. In deze les leer heel praktisch hoe je compassie kan oefenen.

Omgaan met frustratie/boosheid

Je wil niet boos zijn, maar je bent het soms toch. En dan reageer je dat af op je omgeving. In deze les leer je meer over de achtergronden van boosheid. Waarom zijn we boos? En is het oké om boos te zijn?  We zullen in deze les aandacht besteden aan hoe je weer verbinding kan brengen als er boosheid is. Boosheid in jezelf of boosheid bij je partner.

Wendy en Peter Beuningen

Deze training was voor ons quality time, met fijne inspiratie voor openheid en volledige eerlijkheid in onze communicatie. Jort en Astara zijn deskundig en brengen de theorie duidelijk over. Het is heel fijn om met stellen samen te zijn en te leren van elkaars ervaringen. Wij gaan ons zeker opgeven voor de jaartraining Liefde = Luisteren .

Wie is Jort?

Ik werk zo'n 20 jaar met groepen, 10 jaar als agoog en de laatste 10 jaar als trainer Geweldloze Communicatie. In mijn cursussen werk ik met casussen die uit de groep naar voren komen. Op deze manier kunnen nieuwe vaardigheden direct worden gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Verder werk ik liefdevol, soms confronterend en zoveel mogelijk aangepast op wat er speelt in de groep. Ik kan goed tot de kern komen en conflicten oplossen, waarbij alle partijen gehoord en erkend worden.

Ik volgde een driejarige opleiding bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) dit vormt de basis van mijn werk met mensen. Verder heb ik jarenlang les gegeven in volwassen educatie en het Middelbaar Beroeps Onderwijs.

In mijn werk laat ik me voornamelijk inspireren door Marshall Rosenberg.

 

Astara Lieuw-On

Liefde = Luisteren: 3 opties

pas de training aan op jullie leerbehoefte

Marianna Stolk Arnhem

Wat de trainer betreft: Rustig, luisterend, betrokken, zeer geïnteresseerd in mensen, open, eerlijk en direct.

Veelgestelde Vragen

Liefde = Luisteren Online Training

De volgende online training start op:
zondagochtend 1 maart 2020 om 09.00u.!

De daaropvolgende start op:
woensdagavond 3 april 2020 om 19.30u.!

De Online Training is een uitgekiend traject van 8 lessen. Iedere week is er een live sessie van 1,5 uur of een privé sessie van 1 uur. Na afloop van de sessie krijg je theorie en een oefening in een pdf. toegestuurd. Het zal wekelijks maximaal een uur van je tijd vragen om dit door te nemen.

De training bestaat uit 8 live sessies van 1,5 uur. De privé sessies zijn 1 uur. Een dag voorafgaand aan de live sessie ontvang je een link. Deze link kan je voorafgaand aan de sessie aanklikken. Je komt dan automatisch in de online omgeving waarin je de training kan volgen. Als je een keer niet kan, geen probleem, je kan de training dan rustig terugkijken op een door jou gekozen moment.

Een dag na de live sessie ontvang je per e-mail de theorie en een oefening in pdf. formaat. Deze oefening kan je samen met je partner doen. Zodat jullie het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen.

Nee, deze training is speciaal bedoeld voor (echt)paren en stellen. De prijs is ook bedoeld voor twee personen.

Ja, de genoemde prijzen zijn voor 2 personen.

Load More

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.