Thuiskomen bij elkaar...

Een partnerrelatie is bij uitstek een plek waar persoonlijke thema's steeds opnieuw naar boven komen. Ook al is de aanleiding steeds anders, je zult vast bepaalde reacties en patronen herkennen waar je elke keer weer in terechtkomt. De meeste mensen kiezen een partner die onbewust dezelfde beleving terugspiegelt die ze kennen uit hun kindertijd. Idealiter hebben jij en je partner inmiddels wel meer zelfbewustzijn, emotionele intelligentie en communicatievaardigheden dan toen jullie kind waren. Dit betekent dat er nu een kans is om van je relatie een plek van heling en transformatie te maken.

Herken je dat? Een groot verlangen naar verbinding, diepgang, eerlijkheid en groei? Naar een relatie waarin alles er mag zijn: meningen, verschillen, gevoelens, pijn, verlangens? Maar op de één of andere manier blijft het moeilijk om die echte, meest kwetsbare eerlijkheid bij elkaar te uiten. Je merkt ongemakkelijkheid bij jezelf of wil je partner niet kwetsen, waardoor je jezelf afsluit, het toch maar weer voor je houdt. Waardoor je je alleen voelt met je verlangen naar verbinding, ook al kun je misschien niet echt benoemen wat er mist.

In deze jaaropleiding zullen trainers Jort Bijleveld en Astara Lieuw-On, je meenemen op reis. Het wordt een ontmoeting met de ander zoals je jouw partner nog niet eerder bent tegengekomen. We leren je hoe je de overtocht maakt naar degene bij wie je jezelf het meest kunt ontwikkelen, die je helpt om meer en meer jezelf te worden. Zodat je samen kunt groeien in liefde.

Aan de slag volgens deze 3 peilers

Communiceren met Compassie

Je leert welke taal en manier van denken zorgt voor verwijdering en frustraties, wat Geweldloze Communicatie is en hoe je dit communicatiemodel in kunt zetten om nader tot je partner te komen. Zo oefen je met vragen om wat je nodig hebt zonder te chanteren met gevoelens, overhalen, manipuleren of dwingen. En met hoe je Nee kunt zeggen zonder je partner te kwetsen en hoe je een 'Nee' kunt horen zonder gekwetst te raken. Ook oefen je hoe je er werkelijk kunt zijn voor je partner op moeilijke momenten door empatisch te luisteren, écht diepgaand luisteren tussen de regels door.

Radicale eerlijkheid

Je zult ontdekken wat er voor nodig is om helemaal jezelf te kunnen zijn in je relatie. Hoe sta je voor je behoeften zonder over de gevoelens van de ander te lopen? Je leert hoe je kwetsbare eerlijkheid kunt uiten, delen wat er in je leeft op een manier die je partner kan horen. Dit begint met zelfcompassie, leren omgaan met je eigen emotionele triggers, schuld, schaamte, boosheid en andere lastige gevoelens. Zodat je ze niet langer weg hoeft te stoppen of afreageren op je partner, maar kunt gaan uiten op een manier die verbinding brengt.

Helende dialoog

In onze triggers met onze partners ligt een enorm potentieel aan heling verborgen. Je leert je innerlijke wonden omarmen en transformeren. Niet eenzaam en afgezonderd, in je eentje op een meditatiekussen, maar ín de dialoog met je partner. Je leert luisteren naar je partner op een manier die jullie nader tot elkaar brengt en ook jij wordt helemaal gehoord. Onuitgesproken zaken of terugkerende thema's tussen jullie kun je dan eindelijk tot verzoening brengen. Samen komen jullie tot duurzame oplossingen die voor jullie beiden werken.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Arjan Ondernemer
Ik wil jullie heel erg bedanken, het was zo bijzonder. Als ik kijk hoe ik binnenkwam op vrijdag en hoe ik zondag weer wegging; er is echt iets wezenlijks in mij veranderd. Ik voel veel meer zekerheid en veiligheid in mijzelf, een kracht. Waar ik niet voor hoef te werken, maar die is er gewoon... Kracht en vertrouwen. Terugkijkend op het weekend had ik veel verlangens, ik had veel behoefte aan veiligheid en verbinding, maar ook aan plezier, lol en ontspanning. En al mijn behoeftes zijn, synchoniciteit, precies op het juiste moment, vervuld. Het is wonderlijk! Ik ben jullie heel dankbaar dat jullie dit hebben kunnen bieden,en dat ik hier deel van heb mogen uitmaken.

Dit komt er allemaal aan bod

Je oefent in het mindful verbinding te maken met je diepere lagen. Je komt meer uit je hoofd en in verbinding met je lichaam. We oefenen in het omgaan met lastige emoties en leren onze diepste en tederste behoeften kennen. Ook kijken we naar kernovertuigingen en leer je praktische toepassingen voor zelfcompassie.
We gaan oefenen met kwetsbare eerlijkheid. Hoe vraag je je partner om wat je wilt? En hoe geef je op een verbindende manier feedback? Ook kijken we naar affectiviteit en omgaan met grenzen op allerlei terreinen. Na dit weekend kun je Nee zeggen zonder te kwetsen en Nee horen zonder in pijn te raken.
Hoe ga je om met verplichtingen van alledag en invloeden van buitenaf? Waar vind je de balans tussen vrijheid en commitment? Kun je staan voor wat je wilt zonder te eisen of op te geven? En hoe transformeer je schuld, schaamte en plichtsgevoel tot creativiteit en samenwerking?
Hier leer je het krachtige verzoeningspotentieel van de Geweldloze Communicatie kennen. Je leert stap voor stap hoe je jouw relatie kunt transformeren, conflicten bevredigend kunt oplossen en hoe je oude pijn samen kunt ontstijgen door heldere en eerlijke communicatie.
Een midweek of lang weekend aan boord met als enige doel: elkaar weer helemaal terugvinden. Én je laten meenemen door de wind en stroom. Er is ruimte om samen te genieten, maar ook om af en toe alleen te zijn op het voordek of voor een wandeling op een eiland. De bestemming ligt niet vast, we kijken per dag waar we naartoe gaan.

En dit levert het je op!

• harmonieuzer omgaan met verwijderend taalgebruik (verwijten, oordelen, slachtofferschap, kritiek etc.)
• echt eerlijk en trouw aan jezelf zijn zonder de verbinding te verliezen
• makkelijker kunnen omgaan met de emoties en intensiteit van je partner
• echt kunnen luisteren naar elkaar voor dieper begrip en helderheid
• kunnen vragen om wat je nodig hebt op een manier die niet eist, dwingt of overhaalt
• samen komen tot win-win oplossingen die duurzaam voor beide partners werken
• met compassie kunnen uitspreken en horen van een 'Nee'
• onvoorwaardelijk kunnen geven en ontvangen van dankbaarheid en waardering
• een diep verankerde ontspannen verstandhouding met jezelf en je partner
• de innerlijke ruimte en concrete vaardigheid om je compassievol met je partner te verbinden
• de vaardigheid om je keer op keer met jezelf te verbinden, in elke omstandigheid
• je hebt het verzoenende effect van een ‘helende dialoog’ ervaren en je kan dit nu bewust inzetten om ‘oude wonden’ te blijven helen

Klik op de knop hierboven om je plek te reserveren

Jort & Astara

Wij werken en leven nauw samen, vanuit een gedeelde intentie om samen te spelen, leren, lachen, huilen, het grote avontuur van het leven aan te gaan. Wij staan in onze relatie voor het open en radicaal eerlijk delen van onze diepste gedachten en gevoelens en werken er continu aan om elkaar daarin zo volledig mogelijk te kunnen accepteren en ontvangen. En hebben daarin al de nodige hobbels genomen.

Deze intentie drijft niet alleen ons partnerschap maar al onze relaties en ons werk. Met iedereen om ons heen streven we ernaar om contact te maken vanuit kwetsbaarheid, veiligheid en verbinding. Zo weten wij elke keer weer een zo veilig mogelijke setting te creëren, waar voor iedereen ruimte is om gezien en gehoord te worden. Bovenal willen wij dat je bij ons een plek van oprechte aanwezigheid kunt vinden.

Astara is coach, trainer en mediator en heeft al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of beschuldigen als opvoedmiddelen. Vooral in die momenten waarop kinderen precies hun knopjes weten te vinden. Haar hiermee opgedane ervaring met het omgaan met triggers, traumawerk en heling helpt haar nu haar vastzittende patronen in intieme relaties te doorbreken, te helen van oude pijn en om onvoorwaardelijke liefde meer en meer in de praktijk te leven.

Jort is een gepassioneerde coach en mediator, die al jarenlang met groepen werkt. Zijn kracht ligt in het mensen ondersteunen bij verbinding, met zichzelf en met elkaar, door te werken vanuit empathie en kwetsbare eerlijkheid. Soms confronterend, maar altijd liefdevol, op maat met wat er leeft en wat zich aandient in het moment. Hij kan goed tot de kern komen en conflicten oplossen, waarbij alle partijen gehoord en erkend worden. Die drive brengt hij nu in voor het verstevigen van partnerrelaties, als stevige basis voor een hecht en veilig gezin waarin verschillen er mogen zijn én diepe verbinding kan worden ervaren.

Wij zijn beiden Internationaal Gecertificeerd Trainer bij het Center for Non Violent Communication en lid van de Nederlandse Geweldloze Communciatie Kring.

Wie, wat, waar, wanneer, en hoe?

Voor wie?
Deze jaartraining is voor stellen, partners, setjes, die aan hun persoonlijke thema's rondom relaties willen werken en samen willen groeien in liefde. En dit gedachtegoed willen blijven leven in het samenzijn met hun partner. Je wordt je uitgenodigd om jezelf te herontdekken. Om te verkennen waar je verlangen ligt. En hoe je dit kenbaar kan maken aan je partner. Misschien heb je consessies gedaan, die niet meer passen bij wie je bent. En je partner misschien ook. Een mooie kans om elkaar op een dieper niveau te leren kennen.

In een interactieve en veilige leersetting worden jullie uitgenodigd om te werken aan situaties uit je eigen leven. We zullen aan de hand van oefeningen gebaseerd op Geweldloze Communicatie zoals rollenspellen, werkbladen, lichaamswerk en mindfulness, inzichten en vaarigheden verkrijgen waarmee je het gedachtengoed van onvoorwaardelijke liefde kunt gaan integreren in je dagelijks leven.

Waar en wanneer?
De jaartraining beslaat 26 dagdelen verdeeld over 5 weekenden (waarvan de laatste optioneel):

  • Verbinden met jezelf
  • Verbinding met je partner
  • Verbinding met de buitenwereld
  • Helende dialoog
  • een lang weekend of midweek zeilen in juni/juli/augustus 2019

Het eerste weekend gaat van start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Momenteel zijn er al een paar koppels die graag willen beginnen, dus meld je bij interesse met het aanmeldformulier verderop deze pagina. Zodra er 4 koppels zijn gaat er een nieuwe jaartraining door. In overleg kiezen we data voor de weekenden die voor alle deelnemers haalbaar zijn.

Hoe en wat?
De weekenden starten met een gezamenlijk diner om 19:00 waarna we op de zaterdag en zondag met elkaar werken aan de verschillende thema's. Tevens is er ruimte voor community tijd en vrij programma of voorstellen van deelnemers. We zullen samen koken, eventueel dansen of een ander avondprogramma en er zijn volop wandel mogelijkheden in de kasteeltuin, bos en rivierengebied.

Je wordt verwelkomd in een warme groepsruimte waar we met elkaar leven en leren. We beschikken deze dagen over een prachtige locatie, een verbouwd boerderijtje met harmonieuze groepsruimte en vloerverwarming, gezellige woonkamer met houtkachel, keuken en 10 slaapplaatsen die van elkaar gescheiden zijn met kamerschermen. Voor meer info: Klik hier.

Om de prijs schappelijk te houden en om samen de volle ervaring van het leven in een Geweldloze Communicatie community te kunnen beleven nemen alle deelnemers deel aan het inkopen van de boodschappen, verzorgen van de maaltijden, de dagelijkse opruim en de eindschoonmaak. Dit vraagt van ieder maximaal 30 minuten inzet per dag op vrijwillige basis en plannen wij samen rondom de workshops zodat je hiervan niets hoeft te missen. De maaltijden zullen we met elkaar delen, als een gecoördineerde potluck, zo is er altijd iets dat in jouw dieet past en je zelf kunt bepalen hoeveel je hieraan wil uitgeven.

Rond het jaar mooi af met een verbindend zeilweekend!
Optioneel kun je aanvullend nog een zeilretraite boeken tegen een gereduceerde prijs. Hierbij begeleiden wij jullie intensief met een thema waar je nog wat mee verder de diepte in zou willen gaan en krijg je daarbij één op één coaching. Maar vooral is onze boot de aangewezen plek om jezelf en elkaar op een andere manier te leren kennen. Samen in het hier en nu te zijn. Je kunt de hele dag alleen voorop de punt zitten dromen, aan het roer zitten, een frisse duik nemen, met elkaar verdiepende gesprekken voeren, slap ouwehoeren, zeilen hijsen, slapen in het knusse vooronder, een spel spelen, samen koken etc.

De datum hiervoor prikken we samen in overleg en kan in de maanden juni, juli en augustus. We zullen een lang weekend of midweek met elkaar door Nederland zeilen, op IJsselmeer of Waddenzee. De retraite is met inbegrip van logies, diesel en havenkosten. De maaltijden delen we samen. Zo houden we de prijs schappelijk en beleven we samen de volle ervaring van het leven in een mini Geweldloze Communicatie community. We stemmen in respectvolle dialoog af hoe we de zeilretraite inrichten op een manier die voor iedereen werkt.

Doe je mee?

Kies voor alleen het jaarprogramma of aanvullende koppelscoaching

Liefde = Luisteren
Jaarprogramma
€1100 - €1600
op basis van gunnen en kunnen

✔ 4 weekenden logies in Neerrijnen

✔ Thee, koffie, snacks en leermaterialen inclusief

✔ Kleine jaargroep (maximaal 10 personen)

✔ 12 dagen training met gecertificeerde trainers

✔ Onderdeel van een inspirerende community

✔ Praktische spiritualiteit en diepgang in je relatie

Liefde = Luisteren Plus
Jaarprogramma & Zeilretraite
€1600 - €2200
op basis van gunnen en kunnen

✔ 4 weekenden logies in Neerrijnen

✔ Thee, koffie, snacks en leermaterialen inclusief

✔ Kleine jaargroep (maximaal 10 personen)

✔ 15 dagen training met gecertificeerde trainers

✔ Onderdeel van een inspirerende community

✔ Praktische spiritualiteit en diepgang in je relatie

✔ Midweek of lang weekend zeilen op IJsselmeer en Waddenzee.

✔ Samen genieten (evt. koppelcoaching)

"Marshall Rosenberg provides us with the most effective tools to foster health and relationships. Nonviolent Communication connects soul to soul, creating a lot of healing. It is the missing element in what we do."

~ Deepak Chopra

Veelgestelde Vragen

Inschrijving

Wij willen graag dat je hoeveel je betaalt kunt laten afhangen van wat voor jou belangrijk is (waardebepaling achteraf). Op basis van wat het je waard is en wat je kunt missen, kun je daarom voor een deel zelf kiezen wat je ons met plezier kan geven als bijdrage voor de training of workshop. Ook is het zo dat, als de een meer geeft, mensen met een smalle beurs makkelijker mee kunnen doen. Zo hopen wij dus ook onze trainingen voor meer mensen toegankelijk te maken.

Dit werkt als volgt: we vragen een niet-restitueerbare aanbetaling vooraf en een bijdrage achteraf. De aanbetaling is voor de kosten die wij maken om de training voor jou en de rest van de deelnemers te verzorgen. Denk aan administratiekosten, voorbereiding, leermaterialen en versnaperingen, locatiehuur en reiskosten. Het deel dat we achteraf vragen is jouw bijdrage aan ons in ruil voor de training en die kun je zelf bepalen. Daarbij geldt wel een minimum bedrag, om te zorgen voor de duurzaamheid van ons bedrijf en omdat dit ons basisinkomen is waarvan we ons gezin onderhouden. De glijdende schaal geeft daarin dus keuze voor jou en helpt tegelijkertijd zorgen voor onze behoefte aan zekerheid en waardering.

Category: Inschrijving

Je aanmelding is pas compleet na inschrijving en aanbetaling op de website. Na het doorgeven van je gegevens, het accepteren van de Algemene Voorwaarden en het overmaken van een aanbetaling krijg je automatisch een factuur en is je plaats in de training verzekerd. Ongeveer twee weken voor de start van de training start de inschrijving, of wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Alle inschrijflinks zijn te vinden in de webwinkel: http://www.ouderschapmetcompassie.nl/winkel

Let goed op de benaming van de training, om er zeker van te zijn dat je jezelf aanmeldt voor de juiste training.

De inschrijflink voor de training van je keuze kun je ook vinden bij het betreffende evenement in de trainingskalender onder het kopje: Website

Inschrijflink website

Bij een Facebook evenement vindt je de inschrijflink onder: Tickets Available

Inschrijflink Facebook

Category: Inschrijving

Voor stellen die samen de training willen volgen is er een speciale setjeskorting. Je krijgt 50% korting op de inschrijving, dat is een korting van €50,- op de aanbetaling. Deze wordt automatisch toegepast wanneer je als stel inschrijft. Geef in de bestelnotities (Extra informatie) wel even aan voor wie de extra inschrijving is. De bijdrage na de training bepaal je zelf.

Category: Inschrijving

Er staat veel trainingsaanbod op deze website, en soms vindt men het ingewikkeld om hier een weg in te vinden. Vragen die ik krijg zijn:

  • Waarmee begin ik het best?
  • Wat heb ik het meeste nodig?
  • Ik wil graag de diepte in, komt de introductietraining daar wel aan tegemoet?
  • Wat is haalbaar/wenselijk?

Ik ben steeds geroerd om te horen dat mensen diepgang zoeken, ik stel mij zo voor dat er dan reeds veel motivatie is om verbinding te zoeken. Bewustzijn van oude patronen te willen krijgen en de wens om deze te doorbreken. En ook pijn, de wens om een bepaalde dynamiek in je gezin of relatie zo snel mogelijk te veranderen. Als je last hebt van bepaald gedrag van de belangrijke mensen in je leven of als je reageert op manieren die je eigenlijk niet wilt kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk oplossingen wilt.

Onze trainingen geven diepe inzichten en realisaties waarmee deelnemers meteen hun relaties en levensgeluk vergroten. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, de daaronder liggende behoeften ontdekken, helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en openstaan om met nieuwsgierigheid te luisteren naar de betekenis van de boodschap van anderen. Dit vraagt een geheel nieuwe manier van denken, voelen en contact maken. Hierom is het belangrijk om aan de basis te beginnen en je lichaam de tijd te geven om dit nieuwe bewustzijn te integreren. Ik voel veel compassie voor de wens om na één workshop te veranderen in een zen-meester, en ook voel ik bezorgdheid dat je dan wellicht teveel van jezelf eist. Als het zo gemakkelijk was als het lezen van een boek, het kijken van een workshopvideo op YouTube of het volgen van een gratis workshop… dan was er al wereldvrede nietwaar?

Mijn advies is dan ook om, als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie, te beginnen met de introductie. Hiermee zul je niet meteen onbewust onbekwaam worden, en tegelijkertijd is het alleszins de moeite om die eerste stap te zetten en een begin te maken met je veranderproces. Om effectief aan de slag te kunnen met uitdagende thema’s als rivaliteit, omgaan met boosheid, bemiddelen tussen kinderen, schuld en schaamte transformeren, in dialoog met je naasten etc. is het belangrijk dat je bekwaam bent in het kunnen (h)erkennen van je reactieve denk- en gedragspatronen en dat je hier verantwoording voor kunt nemen. Hier gaat bewustwording, training en oefening aan vooraf. En het vraagt enige basiskennis.

Hoe het traject eruitziet van onbewust onbekwaam zijn naar onbewust bekwaam worden, van reageren op de automatische piloot naar persoonlijk leiderschap, zelfverantwoording en zelfzorg in verbinding met anderen, lees je hier: Opleidingsprogramma Communiceren met Compassie

Kandidaten die ervoor kiezen om zich internationaal te laten certificeren door het Center for Nonviolent Communication, krijgen te maken met een opleidingsprocesgang welke omschreven staat op de website van het CNVC. De bij ons gevolgde trainingsuren gelden mee in het certificeringsproces tot Certified Trainer Nonviolent Communication. Vraag ons eventueel om een certificaat van deelname.

Indien gewenst kunnen wij je begeleiden in je certificeringsproces. Vraag naar de mogelijkheden voor mentorschap op maat.

Load More

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.