Dankbaarheid

12144677_918578581551111_5652654575275744375_n“Everyday, think as you wake up, today I am fortunate to be alive, I have a precious human life, I am not going to waste it.”

          ~ Dalai Lama

Kun je meer geluk in je leven creëren? Ik denk het wel. Lange tijd geloofde ik dat geluk iets was dat buiten mij lag. Ik streefde ernaar gelukkig te worden door beter te worden, meer te hebben, de carriereladder te bestijgen en te zoeken naar diegene die mijn leven zou completeren. Toen ik die topbaan, koophuis, mooie auto en ring om mijn vinger had voelde ik mij echter nog niet veel anders. En toen ik zwanger was klapte de droom in elkaar. Ik dacht dat ik alles voor elkaar had en er helemaal klaar voor was. Dat ik een stabiel en rijk leven had en de baby in mijn buik een fijne toekomst kon bieden. Maar diep van binnen voelde ik mij nog steeds onwaardig, ontevreden en doodsbang. Ik had alles wat ik maar kon wensen in het leven, maar geen idee hoe ik mijn kind straks in liefde op kon laten groeien. Hoe doe je dat concreet, liefhebben? En daar begon mijn zoektocht naar het geluk in mijzelf. Die een vaart nam toen ik in contact kwam met Geweldloze Communicatie. Nu ik een procestaal heb om mij bewust te oefenen in het ervaren van en uiten van liefde, dankbaarheid en compassie voel ik mij veel veiliger in deze wereld. Zelfs zonder dat topsalaris, die mooie auto en dat koophuis kan inmiddels wel een flinke renovatie gebruiken. Toch voel ik mij vele male blijer en tevredener dan voorheen en ervaar ik veel verdieping in mijn relaties met de mensen om mij heen. Je zou kunnen zeggen dat ik gelukkiger ben.

A Very Happy Brain
In dit filmpje wordt, aan de hand van de werking van onze hersenen, uitgelegd waarom je gelukkiger wordt van het leven in compassie en oefenen in dankbaarheid dan van het najagen van geluk.

Tip:
Vorige week beschreef ik een proces waarmee je met het Geweldloze Communicatie model jezelf kunt oefenen in dankbaarheid én compassie. Door bewust kun je dagelijks reflecteren op je vervulde behoeften en stilstaan bij de dankbaarheid die dat in je oproept.

Ik ben erg benieuwd of je hiermee uit de voeten kunt. Of je meer geluk ervaart wanneer je contact maakt met je vervulde behoeftes en de dankbaarheid daarvoor kunt doorvoelen, of dat je misschien nog vragen of twijfels hebt. Ik hoor graag van je, je kunt hieronder (⇓) je reactie kwijt.

1 gedachte over “Dankbaarheid

Geef een reactie

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.